1100 g
smör, rumsvarmt 1,5 dl socker (135 g) 1 tsk vaniljsocker 2 äggvitor 1,5 dl vetemjöl (90 g) 4 msk mandelspånSätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt en äggvita i taget under kraftig omrörning. Sikta ner vetemjölet. Blanda försiktigt. Fyll smeten i en spritspåse med en slät tyll. Spritsa ut längder på bakpappersklädda plåtar, ca 8 cm långa. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddning så spritsa glest. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.