Eftersom våffelsmet och pannkakssmet innehåller mycket ägg och i våfflornas fall även smör, har jag funderat på om den inte borde gå att återanvända som degspad till bröd
Frallor och brödav råg-, vete- (spelt och ”vanligt”) och vetekli. Av någon anledning så tycker inte min surdeg om att matas med enbart vetemjöl, inte ens Orga verkar vara nog
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
En stor del av vårt kostintag i dag består avbröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Låt bröden jäsa 60 - 90 minuter. Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta. Sänk värmen till 220 g och låt bröden gräddas 30 - 35 minuter. 3 dl (30 g) surdeg av råg (se recept)
Sätt på pastavatten och följ instruktionerna. Avsluta med att lägga allt i en annan form och toppa med parmesan och tryffelolja i önskad mängd Ett paket pasta av valfri sort, jag använde gnocchi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.