Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. 500 g strimlat lövbiff 4 portioner kokt ris
Barnen var skeptiska när jag sa att vi skulle äta BiffStroganoff men sen åt alla med god aptit, så förmodligen låter inte namnet så roligt och aptitretande
När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar
Bryn lövbiffenmed smör, snabbt på hög värme i omgångar. Jag tillagar min stroganoff i min crockpot, då kan jag tänka på annat medan den står och puttrar och sköter sig självt
Späd med mer buljong om såsen känns för tjock. Smaka slutligen av med eventuellt mer salt och peppar. Servera genast med potatismos, färsk grönsallad och längdskurna saltgurkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.