Biff scihuan
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 nötkött av allra högsta kvalité
  • strimlat
  • Sichuanpepparkorn (ca 1 msk)
  • 1 dl finhackad purjolök
  • av den vita delen
  • 2 dl av den gröna delen av purjon (i bitar som är lika stora som det strimlade köttet)
  • 2 vitlöksklyftor
  • finhackade
  • 1 ½ msk finhackad el riven ingefärsrot
  • 1 dl torr sherry (t ex Amontilado)
  • 5 dl ljus soja
  • japansk
  • 1/4 dl mörk soja
  • kinesisk
  • 1 msk Hoisin-sås
  • 1 lättvispad äggvita
  • 2 msk Maizena
  • 1 tsk nymalen vitpeppar
  • 1-2 röda chilifrukter
  • finskivade
  • ½ strimlad grön paprika i samma storlek som biffstrimlorna
  • ½ strimlad röd paprika i samma storlek som biffstrimlorna
  • ½ strimlad selleristjälk (blekselleri) i samma storlek som biffstrimlorna
  • 3 dl vatten
  • ½ oxbuljongtärning
  • smulad
  • Neutral olja
  • till stekning (jordnötsolja
  • rapsolja
  • solrosolja eller majsolja)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.