Sichuan

Sichuan

  • 36 Recept
Kinesisk mat från sichuan
Stekta biffstrimlor i kinesiskt risvin

Stekta biffstrimlor i kinesiskt risvin

Smaka av med smulad buljongtärning och sichuanpepparolja. 1 sichuanpepparolja. Skär köttet i tunna (2 mm tjocka) 10 cm långa strimlor
Torrstekta biffstrimlor

Torrstekta biffstrimlor

Kryddningen består av chilibönsås, chiliolja, ingefära och sichuanpeppar. mald rostad sichuanpeppar. Strö över mald rostad sichuanpeppar samt rostade sesamfrön
Bangbang-kyckling

Bangbang-kyckling

2 kycklingfiléer3 cm ingefära0,5 dl buljong1 klyfta vitlök+2 små eller 1 stor morot1/2 gurka5 cm purjo1 msk ljus soja1 msk risvinäger1 tsk sesamolja+1 tsk sichuanpeppar (även kallad vildpeppar)går att köpa på china-li på ringvägen i sthlm2 msk sesampasta2
Tigerräkor Gong Bao

Tigerräkor Gong Bao

Lägg i chilin och sichuanpepparn i oljan och stek i en minut. 1 tsk sichuanpeppar. 1 tsk sichuanpeppar. Kycklingtärningar Gong Bao är ju en välkänd rätt
Höstgryta

Höstgryta

1,3 kg nötbog / smör att bryna köttet i / 2 gula lökar / 1 röd lök / 2 king solo vitlökar / rapsolja att svetta lök och vitlök i / 1 burk tomater / 5 dl vatten / 3 köttbuljongtärningar / 1 tsk torkad rosmarin / 1 tsk torkad körvel / 1 tsk torkad grönpeppar / 1 tsk sichuanpeppar / 1 dl rött vin. / 1 tsk sichuanpeppar
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

I den andra pannan bryns fläskköttet, tillsätt sichuanpeppar, sambal oelek, tamarindpasta, soja, vatten, sherry och terriyakisås
Nötkött i skivor med citrusskal

Nötkött i skivor med citrusskal

Den här rätten stöter man på i både Sichuan och Hunan. Receptet här är en Sichuanvariant, minska eller ta bort sichuanpepparn helt samt undvik sockret och ta i en skvätt vinäger för att gå mer åt Hunanhållet
Vintermelon i sesamsås

Vintermelon i sesamsås

Den brödiga sesamsmaken bryts med färsk ingefära och sichuanpeppar. Hetta upp sichuanpepparoljan under tiden
Broccoli och morot i kryddig olja

Broccoli och morot i kryddig olja

Hetta upp olja på medelvärme och stek sichuanpepparen i några minuter. 1 tsk sichuanpeppar. 1 tsk sichuanpeppar
Kryddblandningar från Lao gan ma

Kryddblandningar från Lao gan ma

Företaget är baserat i provinsen Guizhou (som tillsammans med Hunan och Sichuan är känt för sina chililaddade maträtter)
George likes spicy chicken - Gong bao ji ding

George likes spicy chicken - Gong bao ji ding

Gong bao ji ding är en kycklingrätt från Sichuan, Gong Bao är en gammal ämbetsmanna titel och just en ämbetsman med den titeln gillade den här rätten skarpt och sedan dess har den hetat just Gong Bao Ji Ding (Ji Ding betyder kycklingtärningar)
Bang bang kyckling - variant

Bang bang kyckling - variant

Detta är en annan variant av samma rätt, lite krångligare och jag misstänker att den här är något mindre genuint Sichuanesisk än den förra
Stark och bedövande kyckling "Röd eld"

Stark och bedövande kyckling "Röd eld"

Friterad kyckling med sichuanpeppar och chili. Woka först chili, sichuanpeppar, salladslök, vitlök och ingefära tills deras doft stiger tydligt ur woken
Kycklingtärningar Lazi

Kycklingtärningar Lazi

(Jag hade tänkt att vänta med att laga denna rätt till jag fått tag i rätt sorts Sichuanchili men gav upp och tog Indisk Akolachili
Torrstekt biff med Lao gan ma

Torrstekt biff med Lao gan ma

Har man ingen bra sichuanpeppar hemma så är detta ett bra alternativ. Jag följde det receptet med förändringen att istället för chiliolja och rostad sichuanpeppar så tog jag 2 msk Lao gan ma (gan bian rousi you lajiao)
Het och lite sötsur kyckling

Het och lite sötsur kyckling

Det här är en kycklingrätt inspirerad av smaker ifrån Sichuan och Hunan. 1 tsk sichuanpeppar. Lägg i torkad chili och sichuanpeppar, sänk värmen något och woka ca 5 minuter. 1 tsk sichuanpeppar
Fläskfärs wokad med suan cai

Fläskfärs wokad med suan cai

½ tsk mald rostad sichuanpeppar. I med salt och sichuanpeppar. ½ tsk mald rostad sichuanpeppar. Denna enkla rätt är perfekt som topping på en skål med ris eller nudlar för ett enkelt mellanmål
Krispig paprika i olja och vinäger

Krispig paprika i olja och vinäger

1 msk chiliolja (eller ännu hellre chili och sichuanpepparolja). 1 msk chiliolja (eller ännu hellre chili och sichuanpepparolja)
Kryddsaltade räkor och asiatisk gurksallad

Kryddsaltade räkor och asiatisk gurksallad

Flytta över det till en liten skål och blanda i Fem kryddor, Sichuanpeppar och svartpeppar. 1 tsk rostad mald Sichuanpeppar. 1 tsk rostad mald Sichuanpeppar