jiaoyan - sichuanpepparsalt. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
Kryddningen består av chilibönsås, chiliolja, ingefära och sichuanpeppar. mald rostad sichuanpeppar. Strö över mald rostad sichuanpeppar samt rostade sesamfrön
2 kycklingfiléer3 cm ingefära0,5 dl buljong1 klyfta vitlök+2 små eller 1 stor morot1/2 gurka5 cm purjo1 msk ljus soja1 msk risvinäger1 tsk sesamolja+1 tsk sichuanpeppar (även kallad vildpeppar)går att köpa på china-li på ringvägen i sthlm2 msk sesampasta2
Lägg i chilin och sichuanpepparn i oljan och stek i en minut. 1 tsk sichuanpeppar. 1 tsk sichuanpeppar. Kycklingtärningar Gong Bao är ju en välkänd rätt
Den här rätten stöter man på i både Sichuan och Hunan. Receptet här är en Sichuanvariant, minska eller ta bort sichuanpepparn helt samt undvik sockret och ta i en skvätt vinäger för att gå mer åt Hunanhållet
Gong bao ji ding är en kycklingrätt från Sichuan, Gong Bao är en gammal ämbetsmanna titel och just en ämbetsman med den titeln gillade den här rätten skarpt och sedan dess har den hetat just Gong Bao Ji Ding (Ji Ding betyder kycklingtärningar)
Friterad kyckling med sichuanpeppar och chili. Woka först chili, sichuanpeppar, salladslök, vitlök och ingefära tills deras doft stiger tydligt ur woken
Har man ingen bra sichuanpeppar hemma så är detta ett bra alternativ. Jag följde det receptet med förändringen att istället för chiliolja och rostad sichuanpeppar så tog jag 2 msk Lao gan ma (gan bian rousi you lajiao)
Det här är en kycklingrätt inspirerad av smaker ifrån Sichuan och Hunan. 1 tsk sichuanpeppar. Lägg i torkad chili och sichuanpeppar, sänk värmen något och woka ca 5 minuter. 1 tsk sichuanpeppar
½ tsk mald rostad sichuanpeppar. I med salt och sichuanpeppar. ½ tsk mald rostad sichuanpeppar. Denna enkla rätt är perfekt som topping på en skål med ris eller nudlar för ett enkelt mellanmål
Flytta över det till en liten skål och blanda i Fem kryddor, Sichuanpeppar och svartpeppar. 1 tsk rostad mald Sichuanpeppar. 1 tsk rostad mald Sichuanpeppar