), "klassisk bearnaise", "bearnaise original" och värst av allt, "bearnaise light". Gemensamt för dem jag provat är att de smakar för lite dragon och har för låg syra
En riktigt fin biff, blodig biff, med hemlagad bearnaisesås därtill. Det spelar ingen roll att det har bloggats om biff ochbea till förbannelse, för åratal sedan, och att Isobel Hadley-Kamptz redan har skrivit vad som kanske måste betecknas som en fantastisk hyllning och samtidigt en genial tillagningsbeskrivning till ovan nämnda rätt
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Jag lagade den här goda gratängen, som jag serverade tillsammans med kokt färsk broccoli. Börja med att strimla köttet och lägg det i en stor skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Zucchinibiff, numera känd som Russinbiff i det Mårtenssonska köket. Så där ja, då var långhelgsfirandet över för denna gången och säkert var det flera som vaknade av väckarklockan ljuva stämma i morse
Väldigt enkelt (som vanligt) och mycket gott. Salt, peppar och vitlökspulver. Hacka löken i små bitar och stek den i rikligt med smör och ställ sedan löken åt sidan medan du steker färsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.