Gör så här Skala och koka potatisen och broccolin i separata grytor Skala och skiva vitlöken Häll av vattnet på potatisen och mosa den Värm grädden och rör ner den i moset Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun Rör ner vitlöksfräset i moset Salta och peppra Rör ihop chilismöret Stek köttet i en stekpanna Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret Servera med potatismos och broccoli Tips Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Zucchinibiff, numera känd som Russinbiff i det Mårtenssonska köket. Så där ja, då var långhelgsfirandet över för denna gången och säkert var det flera som vaknade av väckarklockan ljuva stämma i morse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.