Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål. Vispa chilisås, salt, vinäger och socker. Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen
Igår var det lördag och jag var sugen på bibimbap. Bibimbap är ris, olika smårätter (banchans), en speciell sås med gochujang (fermenterad chilipasta) som bas, grillat/stekt nötkött och stekt ägg
Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap. Bibimbap - Koreanskt ris med marinerat kött och blandade grönsaker
Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Bibimbap är sjukt gott och känns fräscht. Bibimbap är den koreanska nationalrätten enligt Wikipedia och betyder ”blandat mål” enligt Wikipedia men ”rört ris” enligt Jenny Walldén
I dag lagar jag min version av bibimbap – den koreanska nationalrätten. Bibimbap á la Grevgatan. Jag fascineras av det asiatiska köket och blir ofta lite besatt av att laga rätter med asiatiska influenser
Skölj riset noga i kallt vatten. Blötlägg i kallt vatten cirka 20 minuter. Häll av i durkslag och lägg över i en kastrull tillsammans med 6 dl vatten och 1/2 tsk salt
Bibimbap ( Bibimbab och Pibimbap]) är en koreanskmaträtt. Grönsaker som ofta används i bibimbap skivas till stavar (julienne), är gurka, zucchini, rättika, svamp, roten från blåklockan, och kim (sjögräs) såväl som spenat, sojabönsgroddar och gosari (ormbunksstammar)
Plantbaserad bibimbap. Skräms inte av inläggets längd så fort du börjar scrolla ner, receptet innehåller faktiskt "bara" 15 ingredienser, men visst ser det ut som betydligt mer än så
Med lite hjälp av köpta färdigsåser och produkter från restaurang Arirang skapade jag en helt fantastisk hemgjord bibimbap som verkligen inte gick av för hackor
Bibimbap är inte en sträng ur en jazzig låt, även om det låter så. Det levererades fina ingredienser till den här bibimbapen, där marinerat kött samsas med ris, böngroddar, morot och gurka
“Bibimbap” betyder “blandade ris”. Bibimbap serveras som en skål med varm vitt ris toppad med namul (sauterade och kryddat grönsaker) och gochujang (chilipeppar paste)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.