. Jag fick hem Isbjörnens kaviar, en vanlig tub och en med dillsmak. Isbjörnens kaviar är först i Sverige med miljömärkningen MSC (Marine Stewardship Council) som innebär att produkten kommer från ett hållbart fiske
Kaviarsnurrorna blev en hit på sillunchen. Kaviarsnurrorna var busenkla att göra. Jag är inte jätteförtjust i kaviar men när jag fick erbjudande om att testa Isbjörnens kaviar och ett trevligt recept tänkte jag att jag kunde ge den en chans till
Då har man julpyntat och gjort det fint och mysigt till förste advent. Det är fortfarande ingen snö, det regnar och stormen Berit är på ingående sägs det, den ska väl nå sin kulmen i morgon
. Julen börjar nalkas vänner, det betyder en massa advenstfikor, middagar och annat mys. Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
När det låter ihåligt på undersidan är de klara------------------------------------------------ORIGINAL RECEPT för 14 kg rågsikt 8 liter vattenAnteckningar från 1974 när moster Berits bakade sin mors bröd i sin ugn i Varaböke16-20 kakor (enkilosbröd)SKÅLLNING8 l vatten3 påsar mjöl (6 kg rågsikt)stå i 8 timmarDEG100 g jäst4 påsar mjöl (8 kg rågsikt)jäsa i 10 timmararbeta in 5 msk salt1 dl oljalåt jäsa 1 timarbeta ut kakornaplatta ut dem nagga jäsUGNelda med ca 30 vedträn i 2 ½ tim dvs börja innan arbeta in salt o dyLåt glöden bli vit och jämna ut den i ugnenRaka bort glödSopa med färsk furukvastSätt in brödVänd dem efter ca 20 min dvs ta ut allt bröd
kaviarsnurror, även dom en poppis och de är salta och goda. I början av sommaren hade vi en liten fest och du bjöds det på en buffé och jag skrev att det skulle komma några smaskiga recept från vår lilla sommarfest
Min farmor brukade ofta bjuda på en enkel och genial fläskfilérätt. Genom lite experiment tror jag mig ha kommit fram till ett recept på något liknande
Sensommarväder är det då inte denna första december, utan ute river Berits lillasyster för fullt. Månaderna verkar ha blivit förskjutna för idag är det riktigt oktober- eller novemberrusk
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Sommarvarma dagar uppskattas lätta luncher, i alla fall av min mun. Den här mozzarellasalladen pimpad med citronsmör och nötter tipsade Berit om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.