1 dl mandelspån 1,5 g saffran 1 grönsaksbuljongtärning 1 gul lök 400 g pasta penne 150 g smör 50 g parmesanost, finriven 1 stjälk persilja 1 stjälk oregano olivolja salt svartpeppar
Nästa steg i vårt julknarkande (som hade gjort vilken SVT-julvärd eller Benjamin Syrsa-figur som helst avundsjuk) är ett recept på ett väldigt gott julgodis, nämligen Rocky Road
Assistenten blandade alltid ner en nypa saffran i färgerna för att få dem mer levande och därför kom han att kallas Zafferano (saffran på italienska) av sin mästare
(Artusis enda instruktion är ”zafferano, quanto basta” = ”saffran, så det räcker”. Artusi ger oss tre varianter på risotto som man gör den i Milano, med saffran
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Benjamin brukar säga " smakar som popkorn". Nu när vädret är så tråkigt så får man passa på att baka och mysa ner oss med film =) Dagens bak blev fröknäcke
Efter halvdagsarbetet igår, besökte jag Emelie och Benjamin på Worthit Sollentuna i deras butik. Jag älskar att baka med banan, då det bidrar med härlig smak, fin sötma och krämig och saftig konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.