Tillsätt risoni och häll på det vita vinet. Risoni. CotolettaallaMilanese. Smält smöret i enstekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig
Assistentenblandade alltid neren nypa saffran i färgerna för att få demmerlevande och därför kom han att kallasZafferano (saffran på italienska) av sin mästare
Finhacka löken och fräs den lätt i smör så att deninte får färg. Tillsätt det torra riset, höj värmenett par minuter så att riset blir ordentligt varmt
Jag skulle gissa att cotoletteallamilanese tillhör demestlagaderätterna i Italien i dag. Serveramedengrönsallad och en klyfta citron att pressaöverschnitzeln
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
mat , recept , risotto allamilanese , risotto , saffran , prosciutto , tryffelolja. Den här risotton ska serveras riktigt, riktigt krämig så att den nästan rinner ut övertallriken och den kan ätas både som förrätt och varmrätt
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusenmendet är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.