400-500gram räkor med skal. Ha i grädde och timjan och låt småkoka i 3-5minuter, ha i svampen igen och smaka av med salt och peppar. 400-500gram räkor med skal
Idag gick alltså startskottet för det italienska temat. Börja med att stormkoka musslorna i 3dl vitt vin och 3 dl vatten under lock i 5-7 min. I med calamaren i pannan och stek i 4-5 min, salta och peppra under tiden
TwitterFacebookGoogleLinkedInTumblrPinterestE-postSkriv utRedditPocketGillaGilla Laddar. Vi fortsätter jultemat, med lite recept på mat istället för godis å kakor
Första middagen på tema husman är avklarad. Kör på full effekt i ca 10-15 min. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Så, nu stänger vi Tema Husman för den här gången. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey. Häll i grädde, soya, fond, whiskey och låt puttra 15-20minuter. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey
Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad. Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre
Vi närmar oss midsommar och ni är säkert i full gång med planering av buffé, midsommarlunch, grillkvällar och vad man ska ha för tilltugg framåt småtimmarna kanske
Kvällens middag blev Tema Ernst. 8 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 vitlöksklyftor 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarn
Till gjorde jag blomkålsris och en curry- och gurkmejaröra. Och så gjorde jag en creme fraiche-röra, ta bara creme fraiche, curry, gurkmeja, salt, peppar och ett stänk citron, smaka av med kryddorna tills det blir god smak
Rödbetssallad - Sellek Adom0,5 kg rödbetor kokas mjuka ( ca en timme tar det)Skala och skär i bitar/stavar. Kryddblandning 1 - kokas samman i 3 minuter och hälls över rödbetorna. 1/2 dl vatten2 msk vinäger1 tsk salt1 tsk socker1 liten hackad gul lök2 pressade vitlöksklyftorKryddblandning 2 - hälls över vid serveringen
Egentligen skulle detta temat alltså gällt för föregående vecka men de som läst föregående inlägg vet varför det har blivit lite ödsligt här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.