Bbq-glace på hamburgare och jalapenodressing är riktigt gott. En bra grillrätt, men funkar bra att steka i stekpannan också. Inspiration från Linas matkasse
Med smaken av hickory från den färdiga BBQ-såsen blev det mycket uppskattat. Till 10 fläskburgare1200 gram fläskfärs3 msk pankosmulor0,5 dl hickorykryddad BBQ-sås0,5 dl vatten1 st gul lök, rivensalt, pepparBlanda smulor med vatten och BBQ-sås och låt stå en liten stund
Grilla burgarna tillsammans med det rökta sidfläsket samt värm brödet och majskolvarna över grillen. Börja med bröd, fortsätt med grönsaker, dressing, burgare, fläsk samt avsluta med BBQ-sås
De ville att jag skulle göra någonting med deras nya BBQ-Burgare, och jag tänkte att jag för en gångs skull skulle ta det i en lite annan riktning än alla vanliga hamburgare som jag vanligtvis gör
Mannens BBQ-burgare tror jag skulle kunna platsa på Jills veranda, eller faktiskt på vilken annan veranda som helst, men just hos Jill känns det som man skulle kunna trivas med att hänga och käka några goa burgare
Arbeta samman nötfärs med bbq-krydda, salt och svartpeppar till en lättarbetad färs. Lägg ihop hamburgarna med hamburgerbröd, tomat och rödlök skurna i skivor samt sallad och smaksatt creme fraice
Blanda löken med kycklingköttet och vänd i BBQ såsen och smaka av. Jalapenodressing. Krydda klubborna och antingen grilla dem med indirekt grillning i ca 30-40 min under lock. Låt svalna och riv sedan köttet i strimlor (använd 2 gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar
Vi åt kebabköttet med hemkokt tomatsås, fetaostkräm och lite grönsaker i pitabröd. Jag valde att göra en fetaostkräm istället för jalapenodressingen som Dogge föreslår
Forma till burgare och grilla samtidigt med det rökta sidfläsket. Börja med bröd, fortsätt med grönsaker, dressing, burgare, fläsk och avsluta med BBQ-sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.