Lägg moset runt, ärtor hade jag också. Ta en ugnsfast form och lägg torsken där. Normalt sett så häller jag äggsåsen på torsken men lilleman ville inte ha det så den hade jag bredvid
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Till detta blev det potatismos och en ärtröra, man blandar rumstempererade gröna ärtormed vitlök, salt, peppar och avocado, mixar ihop och lägger under fisken
Smaka av grundsåsen med salt och peppar. salt och malen peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Rimma gärna torsken lätt innan så håller den ihop bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.