Servera torskenmedkoktpotatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. Kokttorsk. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Servera den panerade fisken medkoktpotatis, blomkål och äggsås. Koka äggen hårdkokta. Vänd torskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet
Jag serverade med pressad potatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Smaka av grundsåsen med salt och peppar. salt och malen peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.