(Ca 12 porsjoner)150-200 g kalvekjøtten pose frosne aspargesbønner4 gulrøtteren liten boks maiskorn1 liten løk1 hvitløksfeddlitt pepper½ ts tørket basilikum2½ dl tørr risSkjær kjøttet i terninger. 150-200 g kalv
(4 porsjoner)3 kyllingfileter 200 g bacon 1 stor løk1 liten purre1 liten rød paprika2 gulrøtter2-3 hvitløksfedd1 boks hermetiske tomater6 store poteter½ liter vannsalt/pepper½ ts malt koriander½ ts timian½ ts basilikum½ ts cayennepepper2-3 ss crème fraîcheHakk alt i små terninger. Småkok i 30-40 minutter. 2-3 hvitløk. 2-3 ss crème fraîche
Lapskaus i Norge är inte som lappskojs i Sverige. Ingredienser(4 portioner)6-7 st medelstora potatisar (fast potatis)3 morötter1 gul lök500 g kycklingfilè1 st vitlöksklyfta0,5 tsk timjan0,5 tsk persilja0,5 tsk koriander0,5 liter vatten0,5 dl olivolja1-2 msk kycklingfondsalt & pepparSkala potatis och morot och skär i tärningar (stora nog att plocka med om det är en plock-ätare i huset). 6-7 st medelstora potatisar
Klipp ut en stjärna i guld- eller silverpapper. Om det är svårt att klippa en stjärna på fri hand så kan du göra en mall av vanligt ritpapper först, som du kan rita av på guld- eller silverpapperet
I Tyskland heter den labskaus och serveras med stekt ägg, i Norge Lapskaus och tillagas med potatis- & morotstärningar, i Danmark heter den skipperlabskovs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.