Det var verkligen en nära-himlen-upplevelse. Alltihop smaksatt med lite socker. Len turkisk yoghurt, prickar av aromatisk vanilj & lätt syra från citronskal
Toppa med färska hallon och servera. 15 dl rysk yoghurt. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans medyoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 11 dl mjöl, varav jag tog 5 dl vetemjöl, 4 dl rågsikt och 2 dl rågmjöl2 dl frön ( solros, sesam, pumpa, linfrön) jag tog bara sesam o pumpafrön den här gången. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Lyckades dock förlägga recept, då det var före bloggens tid, men nu skall det minsann postas och sparas här på bloggen till nästa år och nästa…
Ställ bunken med degen övertäckt och kallt över natten. Nämligen baguetter gjorda på yoghurt. Pensla bröden med smält smör och strö över pumpakärnor och flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.