Nästa stopp var Gaudís La Sagrada Familia, och här nöjde vi oss med att titta på byggnaden utifrån. I helgen var jag i härliga Barcelona med mina bästa vän Emma och det kliar redan i fingrarna att dela med mig av det vi fick uppleva
Idag har jag och skruttan varit lediga och grabbarna varit påskola/jobb. Alla barnen och föräldrar från förskoleklassen var där, och blev en liten fikastund också
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med ochsmördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk. Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt
Instagram är numera mitt forum för matdokumentation, och det var gensvaret från min gamla vän A som fick mig att inse att jag måste se till att åtminstone jag själv kommer ihåg hur det gick till när soppan tillagades
♥ Veckan rulladepå trots allt med jobb och möten…. Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagaroch bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka ochlaga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.