Bananmuffinsmed mandelmassa och mörk choklad. Kunde varit utan bananer och medmjölkchoklad. Har man också lite mandelmassa och mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger
Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept
och 2 chokladbitar i varje form. 1 st mjölkchokladrulle. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg och sockersmeten
vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen)
Fördela i 12 st muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 225°C i ca 15-20 minuter. Värm mjölken 1 minut i mikrovågsugn och häll den över fiberhavregrynen
Jag hade några bananer som började sjunga på sista versen, så det fick bli bananmuffins. Jag smaksatte med kardemumma i stället för kanel/ingefära som man oftast smaksätter banankakor med, och hackade också i lite vit, mjölkfri choklad
Skiva sedan bananen i små bitar och hacka ca hälften av chokladen, blanda sedan ner detta i smeten. 100 gram mörk choklad. Fyll muffinsformarna med 3/4 smet, strö över jordnötter. 100 gram mörk choklad
Häll ner mjölk-smörblandningen i äggvispet och rör försiktigt ner mjöl-bakpulverblandningen. Banankaka är en av favoriterna här hemma och eftersom det låg några brunfläckiga bananer på fruktfatet fick dessa följa med ner i en muffinssmet tillsammans med grovhackad mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.