Den här goda gluten- ochmjölkfria äppelsmulkakan fick förgylla vår fredagskväll. Om du inte har allergibekymmer kan du byta hirsflingorna mot havregryn, och använda någon vanlig, vitchoklad, ev med smaksättning av lime eller citron
Här bjuder jag på härliga saftiga blåbärs muffins medchokladsmak. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Det räcker inte med svaret "jag tror det är okej", eller "det borde inte innehålla gluten". Nu senast i helgen skulle jag beställa glass ochservitören sa tvärsäkert att den inte skulle innehålla gluten
Så fräsch kombination med hallon, vitchoklad, citrus ochkardemumma. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussenoch toppa med hallon och kanske lite nötter
Rör ner ett ägg i taget i smör- ochchokladblandingen. I det här receptet ska det faktiskt vara kardemummaoch jag är glad att jag tog rätt burk denna gången, hade inte varit gott med koriander i denna kaka
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vitchoklad. Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror medvitchokladochkardemumma. Smält den vitachokladen i vattenbad och rör ihop med smöret
Bästa syster-ystermed delar av familj tittade förbi oss på väg norrut igen. ) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
10 bitar 100 g smör 100 g vitchoklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Alternativa kakor och pajer med rabarber - med eller utan kardemumma - hittar Ni här. Så om vi gör ett nytt försök skulle vi ta mindre socker, öka chokladmängdenoch - tro't eller ej - kanske ta något mindre kardemumma
Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemummaoch rör ner i -smeten. Med detta recept kändes det dock som det blev väldigt mycket kaka och inte tillräckligt mycket hallon/choklad på varje bit
Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort meddubbelchokladmuffinsenmed mockaglasyr)
Vid serveringen, varva plommon med ströbröd och ljummen vitchokladsås. Stek ströbröd och mandelflarn tills de får en gyllene färg, smaksätt medkardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.