Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Smörj en rund form & bröa den med kokos. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Och här kommer ett snabblagat recept på banankaka som jag och dotter svängde ihop förra helgen
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
fick göra något med dom innan alla bananflugorna skulle komma och börja yra runt dom. ) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Passade på att göra en banankaka på övermogna bananer som vi tog med. Hoppas allt är bra med er. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.