Godast tycker jag det blir om man använder färsk vitkål och serverar med extra smör och citron. Ugnsbakadvitkål Ett snabbt, enkelt gott och dessutom billigt tillbehör till middagen
Rulla till bollar, strö över sesamfrön och stek på medelvärme. Blanda med 3 dl kokt ris, rivet skal från en citron, 1-2 dl riven parmesanost, ett ägg, salt och peppar
Skär vitkålen så att den kan stå på sin stock och ställ den på en plåt på bakplåtspapper. Skär klyftor eller skivor och servera med rikligt av honungssmöret
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.