1 Ingredienser
500 g hel rund brie Topping: 1 dl valnötter 1 dl hasselnötter 5 st torkade ekologiska aprikoser 0,5 dl lönnsirap 0,5 dl honung 1 st halv decimeter rosmarinkvist 0,5 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Skriv utGör så här: Ta gärna ut osten en timme i förväg från kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett litet snitt med en kniv i osten, ca 2 cm. Låt sedan osten bakas på ett ugnsfast fat i en halvtimme.
Rosta nötterna i en torr stekpanna och ta sedan bort eventuellt skal som lossnat.
Skär aprikoserna i bitar.
Rosmarinsirap
Blanda sirap och honung i en liten kastrull och värm ca 10 minuter på svag värme tillsammans med rosmarinkvisten. Ta av kastrullen från plattan, ta upp kvisten och blanda ner vitvinsvinäger, salt och aprikosbitarna.
Ta ut brieosten när de är klar. Strö över nötterna och därefter sirapsblandningen. Servera direkt.
Ta en hel Brieost. Salta med flingsalt och fördela honungen över nötterna. Ätes omgående och föredras att avnjutas med sked, låt alla hackade örter falla över den rykande osten
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.