11 nypa
saltSätt ugnen på 200 °C. Skala äpplena och dela på mitten. Skär bort kärnorna och det hårda runt. Skär smala snitt i längs med äpplehalvorna. Smöra en ugnsform och lägg i äpplehalvorna. Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadorörsocker, sirap och kanel. Blanda ihop smeten och pensla på äpplena. Täck formen med ett folieark och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Gör under tiden havrecrunchet. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Rör om. Ta ut äpplena från ugnen och ta bort foliearket. Fördela havrecrunchet på äpplehalvorna och ställ högst upp i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter. Servera med vaniljglass.
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till
Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. Hon vill ha en ny säng så tillbehör o attiraljer kan vi köpa imorgon så kan Nicke ta hem sängen med skåpbil nån dag framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.