Här kommer ett recept på hemmagjord Baileys och jag LOVAR att det smakar precis som vanliga Baileys. På sommaren går man bort ofta till vänner och bekanta och vad är trevligare än en hemmagjord present
Hej på er. Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats
Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Är man osäker på när den är färdig så är det bra att använda en termometer, innerkärnan ska vara mellan 47-50 grader, då är fisken precis färdig och väldigt saftig
60 g Baileys. Ta bort från värmen och tillsätt Baileys och chokladen och rör till allt är en jämn smet, häll ner i formen och låt svalna en stund innan den ställs i kylen i minst 12 timmar. 60 g Baileys
Men tillbaka till Baileysen, jag kan fortfarande inte smälta att den var så otroligt god. Receptet blir knappt en liter Baileys (beroende på hur mycket man provsmakar under, ähurm, framställningen) och det varar i ca 1 vecka i kylen, max. Hemkörd Baileys, knappt 1 liter. ) Hemkörd Baileys, knappt 1 liter
Torsdag och soppdag. Tänkte överraska med ännu en soppa. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.