Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserade mjölken blandar sig lite med kaksmeten. Servera gärna med vispad grädde eller mascarponegrädde (mascarpone, grädde, vaniljpulver, lite florsocker-vispa)
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats
Rör ner den karamelliserade mjölken, socker, salt och mjöl i de smälta smöret, rör till jämn smet. Denna gång blev det en kladdkakamed karamelliserad mjölk
Rör ner baileys och därefter chokladsmeten. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. 1 dl baileys. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper. 1 dl baileys
Klicka på den karamelliserade mjölken så jämnt som möjligt över kakan. Blanda mandelmjöl, kakao och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med smöret
Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserade mjölken blandar sig lite med kaksmeten. Servera gärna med vispad grädde eller mascarponegrädde (mascarpone, grädde, vaniljpulver, lite florsocker-vispa)
Ha i Baileysen, blanda väl. Pudra med kakao är nog inget jag gör igen. Att jag inte själv har kommit på den enkla men geniala idén om att ha i lite Baileys i kladdkakesmeten
Recept på kladdkakamedBaileys. Tillsätt Baileys i den smälta chokladen. Kladdkaka är en av dem absolut enklaste kakorna att baka och det är svårt att misslyckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.