Ugn 175º. Rör smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt omrörning. Pressa potatisen, finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten
Här har jag gjort en Kronans kaka med melonkärnor i stället för mandel. För någon vecka sedan upptäckte jag en nyhet i butikshyllan, en påse med melonkärnor, som lär vara lika nyttiga och fulla med bra fettsyror som kusinen pumpakärnor
Kungliga ägg med kantareller & västarbottenost2 dl riven Västerbottenost5 dl vispgrädde4 ägg1 äggula300 g kantareller + annan svamp (i mitt fall trattkantareller & taggsvamp)1 hackad gul lök4 msk hackad gräslöksalt & pepparsmör & olja till stekning
Mitt recept är en ganska lyxig variant av Kronans kaka (socker är tack och lov ingen bristvara i mitt skafferi) med rejäla mängder mandel och tre hela ägg
Jag fick en beställning på Kronans kaka som jag aldrig har bakat. Kronans kaka100 g sötmandel2 bittermandlar150 g kokt kall potatis75 g margarin1,5 dl socker2 äggFinmal mandlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.