Ugn 175º. Rör smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt omrörning. Pressa potatisen, finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten
Dela tårtbottnen i tre delar. Skiva päronhalvorna i 7 mm tjocka skivor. Pensla en botten med sockerlagen och lägg ett jämnt lager med de skivade päronen
Här har jag gjort en Kronans kaka med melonkärnor i stället för mandel. För någon vecka sedan upptäckte jag en nyhet i butikshyllan, en påse med melonkärnor, som lär vara lika nyttiga och fulla med bra fettsyror som kusinen pumpakärnor
Mitt recept är en ganska lyxig variant av Kronans kaka (socker är tack och lov ingen bristvara i mitt skafferi) med rejäla mängder mandel och tre hela ägg
Jag fick en beställning på Kronans kaka som jag aldrig har bakat. Kronans kaka100 g sötmandel2 bittermandlar150 g kokt kall potatis75 g margarin1,5 dl socker2 äggFinmal mandlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.