Ikväll blev det en ny lite hetare Rub till fläskfilé. Jag blandade egentligen kryddor lite efter smak, och det blev succé till fläskfilé med sötpotatis och aubergine
Och då är det lägligt att vara förberedd med kött och goda tillbehör för en härlig grillkväll. Just frukt till grillat kött tycker jag lyfter fram smaken av det grillade och av sommaren ännu lite mer
Tortillaskal fyllda med grönsaker, lax och kall stark sås… comfort food som skänkt från gudarna. Ställ in i kylskåpet medan du förbereder de övriga ingredienserna som skall fylla ditt tortillaskal
När jag skulle tänka ut en dessert till valborgsmässomiddagen, kom jag att tänka på fruktsallad med en sås till, som mamma har gjort ett par gånger för längesedan
Jag undviker oftast det och försöker smaksätta med mycker olika kryddor och grönsaker istället, men ibland blir det buljong om jag inte tycker att det smakar tillräckligt med de råvaror jag använder
Prova, den är säkerligen utmärkt även till grönsaker, kycklingspett och varför inte lantchips. Fast jag tycker ofta att de färska ofta är lite torra och att de frysta har en för mig välfungerande slags vattnighet, som jag absolut begriper hur räkkonnässörer kan finna motbjudande
Jag hittade receptet i Lisa Lemkes utmärkta bok "Till grillat" som jag köpte i somras. Chimichurri är en argentinsk sås som kan göras hur het som helst - allt hänger på hur mycket chili och vitlök du använder
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.