11 msk
olivolja med citronsmakLägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
1 Lägg
en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad.
1 Skala
och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.
1 Lägg
rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter på 225 grader. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
1 Morotstsatsiki:
Skala och riv morötter. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak. Garnera med färsk eller torkad oregano.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna runt om, bara så de får färg, i en stekpanna och lägg sedan över dem i en ugnssäker form
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.