Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. ca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
Fläskytterfilén ska vara i ugnen i ca 1 timma i 200 grader. Ca 800g fläskytterfilé (ev fläskfilé). Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad
Supergod fläskytterfilé i god och krämig sås. 900-1 kg fläskytterfilé. < 900-1 kg fläskytterfilé. Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört
Putsa fläskytterfilén. 1½ kg fläskytterfilé - jag hade tur och hittade fin svensk Kravmärkt. 1½ kg fläskytterfilé - jag hade tur och hittade fin svensk Kravmärkt
Baconlindad fläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem
Så här gör du. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.