Blanda ströbröd och potatismjöl med vattnet, rör om så att det inte klumpar sig. Blanda färsen med ägg och kryddor, tillsätt det blötta ströbrödet och rör om väl, låt vila en stund
Blanda ströbröd och potatismjöl med vatten och rör om så det inte klumpar sig. , Blanda färsen md ägg och kryddor, tillsätt det blötta ströbrödet och rör om väl, låt vila en stund
Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Hos Tasteline finns ett recept som jag länge tänkt testa och igår blev det av
Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta. Putsa filén och skär i ca 2 cm bitar (ev dela också på mitten om man vill ha mindre bitar)
Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Sätt ugnen på 185 grader. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Rör ner fläskfilébitarna, låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Ju mer höstigt det blir utomhus, desto mer märks det i mitt kök, skulle jag vilja påstå
Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Här kommer ett finfint tips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en fin köttbit
Bryn fläskfilébitarna i smör, krydda med salt, peppar och paprika. Foto. Karin / Bevemyrs blogg. Är ni redo för ett strålande gott recept på fläskfilé i whiskeysås, smaksatt med soltorkad tomat och dijonsenap
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull och bryn fläskfilébitarna runt om på hög värme. Ta bort senor och fett från fläskfilén och skär den i lagom stora och tjocka grytbitar
Ugn. 225 grader. Putsa fläskfilén och skär den i 11-12 tjocka skivor som du plattar till lite. Bryn filéskivorna på ganska hög värme några minuter på varje sida, krydda med salt och svartpeppar och lägg dem i en smord ugnsfast form
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull och bryn fläskfilébitarna runt om på hög värme. Ta bort senor och fett från fläskfilén och skär den i lagom stora och tjocka grytbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.