Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Det är det jag har sett när jag har tittat runt, massor av duktiga bloggare som alla bakat supersnygga bullar av olikavarianter
dill. persilja. olivolja efter smak. peppar - gärna litechilipeppar. Värm bönorna om du intevill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivoljai ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 1 liten röd lök. 1 tsk citron eller lime. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dillpersilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna litechilipeppar 1 tsk citron eller lime
Afrikanskabönor är en perfekt maträtt att laga nu ijanuari när det kan vara lite skralt i kassan. Att laga, och äta, mer vegetariskt är ett utmärkt sätt att hålla nere på matkostnaderna utan att behöva kompromissa med vare sigvariationsrikedomen eller smaken
Så förvänta er lite mer bönor, fullkorn och sallader här framöver. Skölj bönorna. Nu så här isvinvarmahögsommartider har jag haft ett ganska rejält craving efter enkla, grönsaksbaserade rätter som inte är så varma men ger mycket energi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.