Då jag har mer tid än på länge passade jag på att fylla på biff-/burgar-/bollförrådet igen, vilket bland annat resulterade i dessa något heta, krispiga biffar baserade på rödquinoa, frön och rödbetor
Rödquinoa med kokosstekt grönkål och grillad kyckling. 1 dl rödquinoa. Börja med att koka quinoan med 2 dl vatten, när vattnet kokat bort skala och finriv ingefäran och lägg ner den i quinoan – krydda med salt och peppar och rör om, smaka av om du vill ha andra kryddor också. 1 dl rödquinoa
1 dl okokt rödquinoa. 3-5 dl kokt quinoa ( att tillsätta i soppan). Koka upp 1dl quinoa med 3 dl vatten och låt det sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Häll i tofukuberna samt 3-5 dl kokt quinoa i soppan och koka upp. 8 formbröd. Bre smör på 4 formbröd och täck dem därefter med hårdostskivor. 1 dl okokt rödquinoa. 3-5 dl kokt quinoa ( att tillsätta i soppan)
Servera quinoa med paprika tillsammans med kycklingen, bitar av avokado och små bitar av gurka. Nyttigt hittepå från gårdagen, som enligt mig blev en helt ok vardagsmiddagIngredienserRödquinoa för 4 personer1 röd paprika1 bit gurka1 avokado1 rödlök4 kycklingfiléer1 lime2 msk sesamfrön½ dl olivoljasalt & pepparGör såhär1. Blanda lime, sesamfrön och olja samt salt & peppar i en liten bunke eller platspåse3. Skär paprikan och rödlöken i mindre bitar6. Koka quinoan enl anvisningar på förpackningen7. När quinoan är färdig - ställ åt sidan och blanda i paprikan8. När den fått lite färg, lägg i rödlöken och stek tillsammans tills kycklingen är färdig9. Du kan toppa med pinjenötter eller nåt annat gott för extra "piff" Rödquinoa för 4 personer. 1 röd paprika. 1 rödlök
Koka under tiden quinoa (enligt förpackningens anvisningar) tillsammans med grönsaksbuljongtärning. Servera kycklingen tillsammans med quinoa och persiljeyoghurt
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.