Mixa jordgubbarna med stavmixer till en sås. Servera med krossad choklad eller några bär. 50 g cream cheese (typ Philadelphia)2 msk sötningsmedel1 krm vaniljpulver1 dl jordgubbssås1,5 dl vispgräddeGör så här. 2 msk sötningsmedel
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Ska berätta lite mer om London-resan imorgon, men nu tänkte jag tipsa om supergoda rabarbercupcakes medjordgubbsfrosting som vi fikade på midsommarafton
Smet. Smält smör och häll i mjölk. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smör, mjölk och sirapen. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smörsmeten
Smaksätt med citronsaft. Smörj och bröa en muffinsplåt eller använd stadiga medelstora muffinsformar. Blanda ner mjukt smör och florsocker och mixa med stavmixer till en slät smet
Lägg rabarber bitarna i en skål med sockret och kardemumman. Jordgubbsfrosting. Smält smör och vispa ihop med strösocker, jag gillar att använda en vanlig ballongvisp i det här receptet
Saftiga chokladcupcakes, toppade med en fluffig jordgubbsfrosting i romantiskt stuk. Det hjärtformade strösslet i rött, rosa och vit var ju bara föööör gulligt och matchade jättefint med cupcake-formarna
Smarriga, chokladstarka cups med frisk jordgubbsfrosting. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett efter ett, varva mjölk och kaffe med de torra ingredienserna och vänd till sist i smält choklad
Och med en hjärtformad topp och hjuldekoration på tandpetare blir de ju ännu lite festligare. Ljuvligt gott var det med sin luftighet som gör att man inte alls blir lika tung i magen som av en vanlig semla
Till och med jag, perfektionist som jag är, sa ”wow. Det är jordgubbsfrostingen som gör själva kakan och den görs på jordgubbspuré genom att mixa halvt tinade jordgubbar i en mixer
Jag improviserade fram dom och till och med jag, perfektionist som jag är, sa ”wow. Det är jordgubbsfrostingen som gör själva kakan och den görs på jordgubbspuré genom att mixa halvt tinade jordgubbar i en mixer
Och så ska vi festa loss på jordgubbsmuffins medjordgubbsfrosting. Idag har jag varit uppe i ottan för att köra sonen till Lund och sedan gått och lagt mig igen för att sova till barnen väckte mig långt i på förmiddagen med den finaste frukost och presenter därtill
Sedan dekorerade jag med blommor och namn i vit choklad. ca 25 st6 ägg5 dl socker3 dl yoghurt (gärna vanilj eller jordgubbssmak)150 g smält smör9 dl vetemjöl3tsk bakpulver1 msk vaniljsocker25 st jordgubbar (färska eller frysta)Sätt ugnen på 200 graderVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt yoghurt och smörBlanda de torra ingredienserna för sig och vänd försiktigt ner dem i smetenFyll formar till 2/3 Stick ner en jordgubbe i varje formGrädda i 15-20 min Jag garnerade cupcaksen med vaniljfrosting som jag tillsatte lite krossade jordgubbar, röd karamellfärg och lite extra florsocker i o vips så fick man jordgubbsfrosting
Jag skulle göra jordgubbsfrosting och passade på att testa jordgubbs varianten av fluffen, den hade en underbar (fast artificiell) smak av jordgubbe, hela köket luktade jordgubbe när jag höll på med den =)
Vill man festa till det lite kan man göra en jordgubbsfrosting och smeta på innan servering. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, fyll formarna till 2/3 med smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.