Inatt hade jag med dessa cupcakes till mina kollegor. Hade även med till två av de andra avdelningarna i huset, och de blev en mycket uppskattad sockerchock
Jag har lite rabarber kvar i frysen och även om det fortfarande är svinkallt ute börjar jag sakta inse att det kommer en sommar även i år och därmed även ny rabarber
Och vill man så kan man ju dekorera med lite färska jordgubbar också. Klicka i smöret och rabarbern tillsammans med farinsockret och vaniljsockret i en stekpanna
Mixa jordgubbarna med stavmixer till en sås. Servera med krossad choklad eller några bär. 50 g cream cheese (typ Philadelphia)2 msk sötningsmedel1 krm vaniljpulver1 dl jordgubbssås1,5 dl vispgräddeGör så här. 2 msk sötningsmedel
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Smet. Smält smör och häll i mjölk. Vispa socker och ägg vitt och poröst. Tillsätt smör, mjölk och sirapen. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smörsmeten
Smaksätt med citronsaft. Smörj och bröa en muffinsplåt eller använd stadiga medelstora muffinsformar. Blanda ner mjukt smör och florsocker och mixa med stavmixer till en slät smet
Lägg rabarber bitarna i en skål med sockret och kardemumman. Jordgubbsfrosting. Smält smör och vispa ihop med strösocker, jag gillar att använda en vanlig ballongvisp i det här receptet
Saftiga chokladcupcakes, toppade med en fluffig jordgubbsfrosting i romantiskt stuk. Det hjärtformade strösslet i rött, rosa och vit var ju bara föööör gulligt och matchade jättefint med cupcake-formarna
Smarriga, chokladstarka cups med frisk jordgubbsfrosting. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett efter ett, varva mjölk och kaffe med de torra ingredienserna och vänd till sist i smält choklad
Och med en hjärtformad topp och hjuldekoration på tandpetare blir de ju ännu lite festligare. Ljuvligt gott var det med sin luftighet som gör att man inte alls blir lika tung i magen som av en vanlig semla
Till och med jag, perfektionist som jag är, sa ”wow. Det är jordgubbsfrostingen som gör själva kakan och den görs på jordgubbspuré genom att mixa halvt tinade jordgubbar i en mixer
Jag improviserade fram dom och till och med jag, perfektionist som jag är, sa ”wow. Det är jordgubbsfrostingen som gör själva kakan och den görs på jordgubbspuré genom att mixa halvt tinade jordgubbar i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.