14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Det går att röra i nästan vad som helst i degen och resultatet kommer bli lika suveränt vad man än väljer, gör ett sött bröd med mörk choklad och apelsinskal eller ett salt bröd med bitar av din favoritost och oliver
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela solroskärnor ovanpå osten. Låt flarnen svalna på plåten. Sätt ugnen på 200°. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter
Lägg i en tättslutande plastpåse (annars luktar det vitlök i hela kylskåpet) och lägg in i kylskåpet till nästa dag att stelna och "sätta sig" i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.