Köttbullarna. Låt det rivna brödet svälla i grädden i några minuter. Stek hälften av löken och vitlöken i smör på medelvärme tills hacket fått fin färg Arbeta snabbt ihop färsen, brödet, ägget, stekt och rå lök, hälften av osten, vin och örter till en bra smet
Igår kväll fick vi oväntat men uppskattat besök av en mycket trevlig säljare från Gourmetfisk som har en mycket bra affärsidé – att leverera fisk, skaldjur och kött direkt till dörren
Idag när min 10-åriga son kom från skolan ville han baka han letade fram det ena maffiga tårtrecept efter de andra och jag sa nej men efter lite klurande ihop så hittade vi på detta recept tillsammmans
Vi gick igenom övningar för axlar, mage, rygg och stabilitet. Efter jobbet mötte jag upp Fröken M igen, idag var det dock inte vin på agendan utan träning
Igår åt jag en jättegod middag, bestående av butternuts squash, morot och röd och grön paprika tillsgade i ugnen, serverade med edamamebönor, quornfiléer och två såser
Min son ville vara med och hitta på en alldeles egen äppelkaka så här kommer den. )Smeten100 gr mjukt smör 1 dl socker2 ägg1tsk bakpulver2 dl vetemjöl3 msk mjölk eller grädde
Har bara diskat undan från igår,varför vill ingen komma och bli diskhjälp hos mig. Jag började gårdagen med att grädda kaffeosten som fått rinna av och torka i durkslaget hela natten i kylskåpet
Igår blev det en jättegod köttfärspaj till middag som vi åt tillsammans med en sallad som bestod av fetaost, blandade salladssorter, körsbärstomater och rostade nötter
Saffranskrans & Klapp på axeln. 2015-12-12, 15. 55. Det bästa till sist. Mandelmassa, saftigt äpple, smör och knapriga mandelbitar gömmer sig i denna läckra saffranskrans
Den är redan slut, ja pajen alltså. Det sa typ slurp sen fanns det endast några smulor kvar på fatet. Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln
Jag gjorde Tommy Myllymäkis “Världens godaste äppelsmulpaj” igår. Och den är verkligen jättegod. “Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman”, beskriver han
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.