1100 g
torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta
12
ägg
14 msk
citronsaft
1
Salt
1
peppar
1 Finhackad
, färsk persilja , till garneringen
1 Bröd
, till serveringen
112 dl
höns / kyckling buljong 100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta 2 ägg 4 msk citronsaft Salt peppar Finhackad , färsk persilja , till garneringen Bröd , till serveringenHäll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig. Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek. Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka. Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig. Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak. Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.
Tvätta riset i rikligt med vatten ca 5 ggr. Blanda ordentligt samman färs, ris, lök, persilja samt 3 äggvitor, salt, peppar och olivolja (spara gulorna till senare)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.