Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagdacitroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Häll över pressad citronsaft. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Därefter är de inlagdacitronerna hållbara i 2 månader. 4 citroner. 4 citroner
Inlagdacitroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronernamed grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
Rör i chili och citron. 11 st citron. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Häll över pressad citronsaft. Servera citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt eller grillad fisk, bufféer och sallader
Eftersom att man lägger in citronenmed skal och allt är det jätteviktigt att använda sig av ekologiska citroner eftersom oekologiska är väldigt besprutade
Då skrev jag att det fungerade bra med köpta inlagdacitroner också. Citronerna behöver ligga och gosa in sig i minst fyra veckor innan du hugger in så det är bäst vi sätter igång meddetsamma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.