Jag vill att barnen ska kunna klara det mesta när det är dags att flytta hemifrån sen är det bra att de får lära sig ta ansvar tidigt, det är ju mycket som ska göras i ett hem för att det ska fungera
Jag slutade äta det ungefär i samma veva som jag var stor nog för att förstå vad det innehöll. Numera är jag ännu större och förstår vad det innehåller och tycker att det inte är konstigare än att äta kött, men det har ändå inte blivit av att vi handlat hem det
Jag har testat på att göra bondost här hemma men, aldrig " vanlig" ost. För det första har det varit sjukt svårt att hitta någon litteratur på ämnet - de finns knappt
För någon vecka sedan var den absolut mest lästa artikeln på de-som-tycker-om-pengar-och-makts favoritsajt Veckans Affärer den artikel där Bodil Jönsson sa att nu är det dags att börja jobba två timmar om dagen
Tänk vilken lycka när man har lärt sig att cykla, fast farfar fick höja sadeln Mille har långa ben. Godingarna har haft grannens barnbarn att leka med idag, det är så härligt att höra barnstoj igen på vår gata… när vi flyttade hit var det många barn på gatan och det var liv och rörelse
Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Jag var egentligen i affären för att handla en fjällröding, men när det inte fanns så beslutade jag mig för att prova en guldsparid, eller seabream som den heter på engelska
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.