Kanske är det så att man får tänka till lite för attlaga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står därmed antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
När jag kommer hem sent och är själv brukar jag inte vilja ställa mig och lagamat. Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den härhärliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
I den senaste, Matenär Min Medicin (Norstedts), som delvis är en vegetarisk kokbok, vill han lära ut hur man genom att äta efter särskilda principer kan uppnå balans i kroppen – och därmed hälsa och balans i livet
Jag gillar ju inte att slänga mat så pastan som blivit över blandar jag ihop med vad som finns i kylen, kan även det vara rester som korv, köttfärs eller skinka
Det tvättas länge, får gärna ligga i blöt över natten, och vid kokningen bottnar man gärna grytan med potatis som blir härligt knaprigt och gott lagom tills riset ärfärdigkokt
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder medskratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar medskratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Hemligheten medatt hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Värmärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Pressa ner vitlöken och krydda med skiskummi. (funkar lika bra att tosta dem). skär dem i bitar. Mixa soppan slät och servera med chorizon och quesadillas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.