Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Du ska kunna vända skålenupp och ner utan att maränger rinner. Koka upp blåbär och strösocker i en kastrull, mossa bären och om du vill ha en fin kräm får du sila bort skal och ev kärnor ( om du använder andra bär än blåbär )
När vi la vi uppbilden på Instagram var flera som kommenteradeatt grytan inte får glömmas bort, så vi tänkte att det kanske är tid för enliten påminnelse
Dela uppsmeten i de tre bakformarna. Den här tårtan är att dö för och enliten bit mättar ävenden omättbara som aldrig tycker något kan bli för mäktigt (läs mig)
Koka uppvatten, salt, strösocker, guinnes och dill och låt koka i några minuter. Klicka över vitlökssmöret på humrar och klor och gratinera högt upp i ugnen i ca fem min, men bara tills smöret smält och fått lite färg
Hetta upp vispgrädde och honung. Två bitar tryckte jag i mig och jag fullkomligt njöt av varje smula, det går liksom inte att göra annat när hela munnen fylls av mörk len choklad, knapriga sötsalta nötter och en luftig chokladbotten, som attkliva rakt in i chokladhimlen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.