Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Skölj ur stekpannan med lite vatten så du får ut alla smakerna och häll i grytan. Man kan tillsätta lite turkisk youghurt straxt innan grytan är klar men vi tycker det är godare att serbvera den brevid
En annan utmaning för deltagarna i programmet denna säsong var att baka dubbla småkakor efter ett för dem okänt recept och bloggaren Katarina var inte sen att föreslå mig attefterlysa recept som skulle ge mig en utmaning
ex “äter upp” fytinsyran i hela fröer och sädesslag och gör de mer lättsmälta. Det blir saftigt, näringsrikt, basbildande och eftersomatt det är surdegsbakat så gör det att kroppen bättre kan ta upp mineralerna i brödet
Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.