Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Finhacka vitlöksklyftornaoch ingefäran. Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen
Fräs lök ochvitlök i olivolja och tillsätt därefter, chili, limeoch vin. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch medlime, chili och koriander
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Ute i vildmarken tar man vad man har och denna gång blev Öringen en aning asiatisk. Paprikan kokas sönder lite grann i smöret så det bildas nästan en paprikasmörsås med smak av vitlökoch ingefära
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.