Armageddon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 höga ljus
  • 1100 g smör
  • 12,5 dl strösocker
  • 12 ägg
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 nypa salt
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11,5 dl kokosmjölk
  • 10,5 dl vatten
  • 11 dl kokosflingor
  • 1125 g rumstempererat smör
  • 11,5 dl florsocker
  • 11 dl hallon
  • 1300 g vit choklad
  • 11 mandel
  • 1 Citronsaft
  • 1 Rund bakform, 20-24 cm
  • 1 Kokoskaka100 g smör 2,5 dl strösocker 2 ägg 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 1,5 dl kokosmjölk 0,5 dl vatten 1 dl kokosflingor
  • 1 Hallonfrosting125 g rumstempererat smör 1,5 dl florsocker 1 dl hallon
  • 1 Stearin och veke300 g vit choklad 1 mandel Citronsaft Rund bakform, 20-24 cmKokoskaka
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smöra och mjöla bakformen.
  • Vispa smör och strösocker krämigt.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje.
  • Sikta ner vetemjöl,bakpulver, salt och vaniljsocker och blanda ihop väl.
  • Tillsätt kokosmjölk, vatten samt kokosflingorna och rör om tills du har fått en hyfsat slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i 20–30 minuter.
  • Testa med en sticka, kakan är klar när den är torr i mitten.
  • Ta ut och låt svalna helt. Hallonfrosting
  • Mixa ihop smör, florsocker och hallon i en matberedare, eller mosa ihop med en gaffel. Ta ut rundlar ur kakan, ca 5 cm i diameter, beroende på hur tjockt ljus du vill göra.
  • Varva nu kakrundlar med hallonfrostingoch bygg upp "ljuset" så högt du vill ha det.
  • Jämna till frostingen med en liten spatel eller kniv. Stearinljus och veke
  • Hacka den vita chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
  • Tänk på att hela tiden röra om med en slickepott så att chokladen smälter jämnt och inte bränns.
  • Sätt dina kakpelare på ettgaller som i sin tur är satt över en bricka.
  • Häll den smälta chokladen över kakorna. Skrapa upp den choklad som runnit ner på brickan och häll på de ställen som ännu inte är täckta. Låt den choklad som är kvar svalna något så att den tjocknar. Ställ ljuskakorna på ett serveringsfat och ringla över den nu ännu mer tjockflytande chokladen över kanterna.
  • Det ger en effekt av stearin som rinner. Låt stelna. Vid servering skär du mandeln i tjocka flagor som blir till vekar.
  • Tryck ner dem i mitten av ljusen.
  • Pensla medcitronsaft och tänd sedan på med hjälp av en tändsticka. Du kommer att få kanske 15 sekunders glädje innan ljuset slocknar, men den glädjen räcker i flera dagar framöver.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.