En är Jamie Oliver som du säkert märkt, en annan Anna Bergenström - och så har vi Yotam Ottolenghi. Gör den kanderade citronen genom att skära breda strimlor av citronskalmed en potatisskalare
Den här salladen åt vi tillsammans med våra Ottolenghi-BFFs Johan och Johannah och den var väldigt god i all sin enkelhet (nåja, så enkelt det nu blir när vi pratar Ottolenghi
jordärtsskockssoppa med västerbottenflarn, och till dessert hade min glassälskande man gjort en lime- och kokosparfait till vilken han serverade smör- och sockerstekt ananas
-) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet. Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen
Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronoch basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice. Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila med rosmarin, citron, vitlökoch olivolja
Till exempelvis nykokt kronärtskocka. Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlökoch rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlökoch rosmarin från husets täppa
Kapris- och ramslöksvinägrett. Gnid in lammköttet med marknaden och lägg i en form och låt stå. Jag har en praktisk silikonflaska från Clas Ohlson som är bra att spritsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.