Blötlägg aprikoserna och skär dem i bitar. Finhacka löken och fräs den blank i oljan. Tillsätt aprikoserna, mango chutney, salt, curry, sambal oelek, grönsaksfond, maizena och vatten
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop fyllningen. Klipp ett litet hål i ena änden på nätet som omger steken. Pressa in fyllningen mitt i köttet med hjälp av en sked
Örtbakad kyckling med aprikossås8 st kycklingbröstfiléer 1 dl örter, finhackade, (jag valde basilika, timjan, rosmarin) 1 tsk salt 1 krm vitpeppar smör att steka i Aprikossås3 dl matlagningsvin 5 dl matlagningsgrädde 1 st hönsbuljongtärning 1 burk aprikoser salt och vitpeppar efter smak
Varm aprikossås. Medan köttet står i ugnen kan man göra aprikossåsen (se recept ovan). Pensla sista gången med aprikossåsen (se recept ovan) för att köttet ska få en fin skorpa
Sätt ugnen på 175°. Rör ihop fyllningen. Klipp ett litet hål i ena änden på nätet som omger steken. Pressa in fyllningen mitt i köttet med hjälp av en sked
Eller servera glassen med en aprikossås gjord på antingen aprikosmarmelad, som du rör ut med litet vatten eller sherry eller på konserverade aprikoser, som du passerar eller kör i mixer till en jämn puré
Carinas aprikossås. När jag var en liten fräknig flicka med blå glasögon, sa min mamma en gång så här. "Du vet att du kan laga mat när du inte längre måste följa receptet eller då du kan höfta till en deciliter utan att mäta exakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.