Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En saftig och god kaka med apelsinsmak. Blanda med ricottan. Vänd ner äggvispet och rör till en jämn. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp i en bunke
Men vispa kort stund ochmed låg hastighet. Med vanligt mjöl vänder man alltid ner mjölet, men jag tycker att glutenfritt mjöl behöver en försiktig vispning för att smeten ska bli bra
Vispa ägg med socker till vitt och pösigt. En krämig topping med phiadelphiaost får kröna detta bakverk som passar fantastiskt fint till julens fikastunder
Jag har valt att smaksätta den med apelsin och kanel men man kan naturligvis använda annan citrus, som citron och lime, och andra kryddor, kardemumma, kanske
TIll frukost idag blev det vaniljkeso med färska bär, kakaonibsoch valnötter. Igår kopplade jag av med en GT (gin o tonic) och en skål med blandade nötter, och det kändes sådär lagom att avsluta arbetsveckan med det
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Toppa medkakaonibsoch ställ in plåt och galler i kylen. Från början var de raw chokladbars, men med lite extra kokosolja så de blev enklare att rulla och doppade i mörk choklad har de nu blivit nyttiga chokladpraliner istället
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten
Bred ut smeten i en form med löstagbar botten ochmed ett smort bakpapper i botten. Lilla I stod för tårtgarnering, vilket medförde att det försvann ganska många hallon på vägen, haha
med kokosyoghurt, blåbär, kakaonibsoch pumpakärnor. Jag har försökt komma på hur de gör sin gröt så himla krämig, och nu har jag kommit fram till ett resultat som jag är mer än nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.