Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis. Som tex att koka kola, det gör jag nästan bara en gång om året, därför får man en speciell känsla när man står där framför spisen och rör i kolan
det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad
Igår kväll åt vi ingefärsmarinerad tonfisk med ris och het limesås. Innan jag stekte filéerna torkade jag av dem överflödig vätska och saltade och pepprade rejält
Skölj dem ordentligt i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och riv vitlöken. Dela, krama ur kärnorna och skär tomatköttet i fina tärningar
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
4 1 förp kokta linser (à 400 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 4 salladslökar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 250 g blomkålsris saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft) 1 msk riven ingefära 1 msk olivolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Tina och skala räkorna. Blanda dessa med rivet skal och juice av 1/2-1 lime, riven ingefära och flingsalt. Skär eventuellt bort kanterna på 4 toast och rosta eller stek. Rivet skal och juice av 1/2-1 lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.